Individualna psihoterapija

Individualno psihoterapijo izvajam po principih integrativne relacijske psihoterapije. Pri obravnavi nudim celovit pristop in upoštevam individualnost posameznika. Obravnava lahko traja od nekaj srečanj do več let, odvisno od težav, ki jih oseba ima, in ciljev, ki jih želi doseči. Srečanja navadno potekajo enkrat tedensko in trajajo 50 minut.

Več…

Podporna skupina za poporodno depresijo

Podporna skupina za poporodno depresijo je oblika pomoči za ženske, ki se v obdobju enega leta po porodu (lahko pa tudi več) znajdejo v psihični stiski, ki se lahko izraža kot kronična utrujenost, pogosta nihanja v razpoloženju, depresivnost, potrtost ali tesnobnost. Podporna skupina pod strokovnim vodstvom ženski v varnem in sprejemajočem okolju nudi razumevanje, spodbudo in tolažbo, kar postopoma pripomore k njenemu okrevanju. Skupina se srečuje dvakrat mesečno.

Več…

Biblioterapija

Biblioterapija je oblika zdravljenja s pomočjo branja vnaprej določenih tekstov. Pri nas izvajamo na čustva usmerjeno biblioterapijo, ki poteka v skupini. Skupina se srečuje enkrat mesečno; na srečanjih klienti preko vodenega pogovora reflektirajo svoje misli, čustva in občutke, ki so jih doživljali med branjem teksta, s čimer ozaveščajo potlačene vsebine in na ta način pridobijo nov pogled na svojo lastno situacijo.

Več…