Pravzaprav je nasprotno. Vsak gre kdaj skozi težke situacije v življenju, ko potrebuje pomoč.  To, da se zavedate in si priznate, da potrebujete pomoč, in da tudi zmorete narediti korak v smeri iskanja pomoči, kaže na odgovornost, ki jo imate do sebe, in željo po tem, da bi vam bilo bolje.

Obravnava pri usposobljenem psihoterapevtu se bistveno razlikuje od nasvetov, ki jih dobimo  s strani prijateljev. Psihoterapevtskega odnosa ni mogoče enačiti z odnosi, ki jih imamo z drugimi ljudmi v našem življenju. Psihoterapevt je oseba, ki s svojimi znanji, veščinami in strokovnostjo omogoči varen in zaupen prostor, kjer lahko na varen način raziskujemo naš notranji svet. Psihoterapevt nas posluša brez sodb in brez pričakovanj. To nam pomaga, da lahko vidike sebe in naših odnosov raziskujemo na način, ki nam v prijateljskih in družinskih odnosih ni dostopen.

Psihoterapevtski proces je različno dolg in je odvisen od potreb vsakega klienta.  Psihoterapija je lahko kratkotrajna, do 12 srečanj, pri čemer se s klientom osredotočiva na specifično težavo, ali dolgotrajna, ki nima določenega konca. Slednja je namenjena razreševanju globljih vzorcev in je namenjena tistim, ki si želijo trajnih osebnostnih sprememb. Ne glede na to, ali je obravnava kratkotrajna ali dolgotrajna, so v začetni in nadaljevalni fazi priporočljiva redna tedenska srečanja, ki v zaključni fazi preidejo v 14-dnevna in v mesečna srečanja. Kadarkoli med samim procesom se lahko seveda odločite, da ga želite predčasno prekiniti. V tem primeru potrebujeva še dva do tri srečanja, da varno zaključiva proces.

Ko me kontaktirate po telefonu ali e-mailu, se dogovoriva za uvodno srečanje. Uvodno srečanje je namenjeno temu, da se spoznava in se pogovoriva o vaših težavah in ciljih psihoterapije. Predstavim vam tudi moj način dela. Na podlagi pogovora skupaj oceniva, ali bova začela s procesom psihoterapije ali pa bi morda pomoč želeli poiskati kje drugje.